ΠΕΜΠΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΟΚ

Από τις 4 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2021 διεξήχθη  το 5ο ετήσιο συνέδριο της ΕΛΛΟΚ το οποίο και φέτος με σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, δίνοντας την ευκαιρία ανάδειξης και διαβούλευσης των σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την ογκολογική κοινότητα της χώρας μας.

Το 2021 σηματοδοτεί την συνέχιση της Ευρωπαϊκής πολιτικής «Αποστολή για τον καρκίνο»(Cancer–Mission) και το τρίτο έτος της τριετούς εκστρατείας της U.I.C.C. για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου,  με το σύνθημα #IAmAndIWill, που είναι μια ισχυρή παρότρυνση για δράση και προτρέπει για μια προσωπική δέσμευση. Το σύνθημα αντιπροσωπεύει τη δύναμη της ατομικής δράσης, που αναλαμβάνεται τώρα, στο σήμερα για να επηρεάσει το μέλλον.

Το 5ο ετήσιο συνέδριο εστίασε  σε θέματα που θα αποτελέσουν τους κύριους άξονες στους οποίους θα στηριχθεί το πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για το 2021. Ταυτόχρονα θα δοθεί έμφαση στα θετικά βήματα που έχουν ξεκινήσει με την ανάπτυξη συνεργασιών  με τα ερευνητικά ινστιτούτα και τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες στο χώρο του καρκίνου και τις προοπτικές για τη νέα χρονιά.

Με δεδομένους τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας Covid-19 το φετινό 5ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ, προβλέπεται να διεξαχθεί σε υβριδική μορφή που θα συνδυάζει τη φυσική παρουσία περιορισμένου αριθμού ομιλητών και συμμετεχόντων, με τη διαδικτυακή συμμετοχή της πλειοψηφίας των συνέδρων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, η θεματολογία του 5ου Συνεδρίου, εστίασε ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  1. Πολιτικές υγείας για τον καρκίνο στην Ελλάδα & την Ευρώπη
  2. Covid-19 & Καρκίνος
  3. Εξατομικευμένη ογκολογία
  4. Η τεχνολογία στην ογκολογία

Στο συνέδριο συμμετείχε η Πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Ανθή Κοντοκώστα.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *