ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΟΚ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου διοργάνωσε από τις 31 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2020, το 4ο Ετήσιο Συνέδριο της, με θέμα: «Αποστολή Καρκίνος» – “Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τον Καρκίνο» Προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ελλάδα

το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Radisson Blu Park στην Αθήνα και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Ετήσιου Συνεδρίου της ΕΛΛ.Ο.Κ., το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό, έχει ως ισχυρό σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου που παρέχει την ευκαιρία ευρύτερης συζήτησης των θεμάτων που αφορούν την ογκολογία και τα μέλη μας.

Το 2020 σηματοδοτεί την έναρξη της Ευρωπαϊκής πολιτικής «Αποστολή για τον καρκίνο» (Cancer–Mission) και το δεύτερο έτος της τριετούς εκστρατείας της UICC για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου,  με το σύνθημα #IAmAndIWill, που είναι μια ισχυρή παρότρυνση για δράση και προτρέπει για μια προσωπική δέσμευση. Το σύνθημα αντιπροσωπεύει τη δύναμη της ατομικής δράσης, που αναλαμβάνεται τώρα, στο σήμερα για να επηρεάσει το μέλλον.

Το 4ο ετήσιο συνέδριο εστίασε  σε συγκεκριμένες δράσεις που θα αποτελέσουν τους κύριους άξονες στους οποίους θα στηριχθεί το πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για το 2020.

Ταυτόχρονα δόθηκε έμφαση στα θετικά βήματα που έχουν ξεκινήσει με την ανάπτυξη συνεργασιών  με τις επιστημονικές ιατρικές εταιρείες στο χώρο του καρκίνου και τις προοπτικές για τη νέα χρονιά.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *