ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ& ΜΥΘΟΙ

Με στόχο να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, την ανάγκη πρόληψής του, να διαλύσει «μύθους» και να θέσει το ζήτημα στην πραγματική του βάση διοργανώσαμε ενημερωτική ημερίδα, το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Εισηγητές ήταν οι: Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Γυναικολόγος, Χειρουργός Μαστού, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, που στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία της πρόληψης, καθώς είναι γεγονός πως 1 στις 8 γυναίκες παγκοσμίως θα προσβληθούν από τη νόσο κάποια στιγμή στη ζωή τους· γι’ αυτό αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «μαστογραφία – κλινική εξέταση – αυτοεξέταση μαστών». Επόμενη εισηγήτρια ήταν η Dr Μαρία Καπαρέλου -MD, MSc, PhD, ειδικευόμενη ιατρός Παθολογικής Ογκολογικής στο ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», που παρουσίασε τις μεθόδους θεραπείας του καρκίνου του μαστού και ειδικά τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία, όπως και τις πιθανές παρενέργειες αυτών, που είναι πιθανόν να έχουν και αρνητική επίδραση στην ψυχολογία της ασθενούς (πχ αλωπεκία).
Στα άλματα προόδου της πλαστικής χειρουργικής, στην αποκατάσταση του μαστού ύστερα από μαστεκτομή, αναφέρθηκε η πλαστικός χειρουργός κ. Οικονόμου Γ. Θωμαΐς (MD, PhD, EBOPRAS), η οποία ανέλυσε και τους δύο κύριους τρόπους παρέμβασης -τα ενθέματα σιλικόνης και την ογκοπλαστική με ιστούς.
Τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή και την αύξηση κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού, κατέδειξε, τέλος, η διατροφολόγος-διαιτολόγος, κ. Ευαγγελία Τάσιου.
Μετά το πέρας των ομιλιών, ακολούθησε διάλογος με το κοινό, με τους εισηγητές να απαντούν σε σειρά ερωτήσεων.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *